Tandimplantat

Avsaknad av tänder kan påverka en människa på olika sätt. När en tand är borta blir det mer belastning på granntänderna som drabbas av extra slitage samt att det estetiska utseendet kan göra att många människor drar sig för att skratta och le.

Hos oss på Priodent är vi experter på tandimplantat och första steget är ett boka en konsultation där du och din tandläkare går igenom just dina förutsättningar.

Tandimplantat med titanskruv

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat består av en titanskruv som fästs direkt i käkbenet och som fungerar som en tandrot. Titan är ett material som kroppens vävnad lätt accepterar vilket betyder att titanskruven växer samman med din egna vävnad istället för att stötas bort av kroppen. I titanskruven fästs sedan en krona som ser likadan ut som dina andra tänder och den fungerar precis som din riktiga tand skulle ha gjort. 

Att återställa tandraden med ett implantat är i många fall det bästa alternativet för att återskapa bettets ursprungliga skick. Detta eftersom tandimplantat är det närmsta man kan komma en naturlig tand och uppnå ett optimalt funktionellt och estetiskt resultat.

Hur går implantatbehandlingen till?

Boka en konsultation med tandläkare

Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandimplantat och utlovar god kvalité samt garanti på utfört arbete. Ta första steget och boka en konsultation för att se om tandimplantat är det bästa alternativet för dig.

Under konsultationen kommer du och din tandläkare gå igenom just din situation och ditt förväntade resultat samt att du får möjlighet att ställa alla dina frågor. Tandläkaren kommer att göra en kontroll av din mun och ta röntgenbilder för att se ifall du är en potentiell kandidat för tandimplantat.  Du kommer även få en behandlingsplan och kostnadsförslag på din behandling. Du förbinder dig inte på något vis efter utförd konsultation.

Vi svarar på dina frågor!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna i kategorin tandimplantat. Klicka på plustecknet så kan du läsa tandläkarens svar. Du kan även läsa frågor och svar från andra kategorier eller ställa en egen fråga direkt till våra tandläkare.

Är jag för gammal för tandimplantat? +

Det finns ingen åldersgräns för tandimplantat. Vad som avgör om man kan få tandimplantat är hur pass bra käkben man har och hur det ser ut allmänt munnen. Boka en kostnadsfri konsultation för att se om tandimplantat är en behandling för dig.

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!