Ett vitare leende med tandblekning

Att bleka tänderna är en vanlig och säker metod för ett vitare leende. Med skenor som är formade efter just dina tänder kan du på ett enkelt och säkert sätt bleka dina tänder i lugn och ro i ditt eget hem.

Tandblekning hemma

Marknadsledande och säker metod för tandblekning hemma

Vi använder oss av Opalescence blekningsmedel som är världsledande inom professionell tandblekning. Opalescence produkter säljs bara hos legitimerade tandläkare och har år efter år visat sig vara en säker och effektiv metod för hemmablekning. Blekningsmedlet är gel-liknande och flyter inte runt i skenan och upp på tandköttet utan håller sig på tänderna. Beroende på önskat resultat kan det variera hur länge du behöver ha blekningsskenorna i munnen. Rådfråga alltid din tandläkare eller tandhygienist innan du påbörjar en behandling.

Vad kostar det att bleka tänderna?

Startpaketet med anpassade skenor för över- och underkäken som är formade efter dina tänder, inklusive fyra ampuller med blekningsmedel från Opalescence kostar 3.500 kronor. Önskar du att bleka endast ena tandraden kostar startpaketet 1.750 kronor. 

Det är viktigt att du låtit en tandläkare eller tandhygienist göra en undersökning av dina tänder innan du påbörjar en behandling med hemmablekning. Tänderna måste vara fria från karies och sprickor för att undvika problem som ilningar.   

 

Har du inte varit hos tandläkaren de senaste sex månaderna? Boka en tid för undersökning här.

Resultat med tandblekning

Efter din behandling kommer dina tänder se vita och fräscha ut och normalt håller resultatet upp till tre år om du sköter och rengör dina tänder på rätt sätt. Rökning, snusning samt mat- och dryckesvanor kan dock påverka resultatet. 

Ifall du sköter om dina blekningsskenor på rätt sätt kan de hålla livet ut vilket betyder att du endast behöver köpa nya ampuller med blekningsmedel. Dock förändras munnen och tändernas placering med åldern vilket gör att skenorna kanske inte passar lika bra som de gjorde när de var nya. I sådant fall är det bra att rådfråga din tandläkare eller tandhygienist för att du ska få ett så optimalt resultat som möjligt. Vi har hjälpt hundratals av våra patienter till ett vitare leende och du kan känna dig trygg i vår kompetens. 

Vi svarar på dina frågor!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna i kategorin tandblekning. Klicka på plustecknet så kan du läsa tandläkarens svar. Du kan även läsa frågor och svar från andra kategorier eller ställa en egen fråga direkt till våra tandläkare.

Är det farligt att bleka tänderna? +

Det är inte farligt att bleka tänderna om man följer tandläkarens instruktioner. Tänkt på att tandblekning kan orsaka ilningar i tänderna och att blekning inte är för alla. Vissa patienter har andra problem i munnen som gör att blekning inte rekommenderas. Därför är det viktigt att låta tandläkaren göra en undersökning innan du bleker dina tänder. Boka tid här.

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!