Akuttandvård

Oavsett om du har slagit av en bit av en tand, tappat en krona eller har akut värk i tanden så kan vi hjälpa dig så du slipper ha ont eller känna obehag i munnen. Boka tid direkt i online-bokningen eller ring oss så ordnar vi snabbt en tid för dig, ditt barn eller din anhörig redan samma dag. 

Kvinna med tandvärk

Vi hjälper dig oavsett vilka akuta besvär du upplever

Akut värk i tanden kommer alltid olägligt och det är viktigt att du har möjlighet att få snabb hjälp för att inte behöva gå med tandvärk eller obehag i onödan. Att behöva träffa en tandläkare akut kan bero på allt från svullnad i kinden ned till halsen till att du varit med om en olycka där tanden skadats. Tveka inte att kontakta oss när du misstänker att du behöver söka akut tandvård så hjälper vi dig vidare.

Vi hjälper dig med bland annat:

  • Krona eller bro som lossnat 
  • Plomb eller fyllning som lossnat 
  • Bit av en tand som gått av
  • Tandvärk/ ilningar 
  • Visdomständer som krånglar 

Samt mycket mer. 

Vi har inga tilläggspriser för akut tandvård. Våra tandläkare debiterar utefter vår ordinarie prislista och enbart för de åtgärder som utförs under akutbehandlingen.

Se vår prislista här.

Barn och akut tandvård

Även barn kan behöva akut tandläkartid. Det är vanlig att barn i samband med lek faller och skadar sina mjölktänder på olika sätt och du bör alltid höra av dig och rådfråga din tandläkare i dessa fall.

I fall där barnet slagit ut en mjölktand ska du aldrig försöka sätta tillbaka tanden då det kan skada barnets permanenta tand som finns under i tandköttet. Även fall där barnet slagit upp mjölktanden i tandköttet kan påverka barnets permanenta tand vilket behöver undersökas av tandläkare.

Läs mer om barntandvård här.

Hur går ett akutbesök till?

Vid ett akutbesök hjälper tandläkaren dig genom att lindra det besvär du specifikt söker vård för. Om ytterligare behandling krävs för att åtgärda problemet så bokas en ny tid in för det. 

Om du känner oro eller är tandvårdsrädd så kan du informera oss om det när du bokar din tid. Vi arbetar alltid pedagogiskt och varsamt och strävar efter att lyssna in och anpassa behandlingen efter dig och dina behov. Alla våra tandläkare och tandsköterskor har stor erfarenhet och hög kompetens så du kan känna dig trygg i vår vård. Det går bra att komma till oss för akut tandvård oavsett om du är ny patient eller redan inskriven som patient hos.  

Vi svarar på dina frågor!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna i kategorin akuttandvård. Klicka på plustecknet så kan du läsa tandläkarens svar. Du kan även läsa frågor och svar från andra kategorier eller ställa en egen fråga direkt till våra tandläkare.

Jag har slagit ut en tand. Vad ska jag göra? +

Det bror på vad det är för tand som slagits ut. Om det är en mjölktand ska den aldrig sättas tillbaka i barnets mun. Ta med dig tanden till din tandläkare i en pappersservett. En utslagen permanent tand behöver en tandläkare undersöka så fort så möjligt. Det viktiga är att skydda tandens rot. Boka akuttid här eller ring oss för rådgivning.

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!