Undersökning hos tandläkaren

Att hålla en god munhälsa är en viktig del i att hålla ett stabilt hälsotillstånd generellt och därför är det viktigt att regelbundet gå till tandläkaren på undersökning. Vid den årliga tandläkarundersökningen kan tandläkaren se ifall du har några problem eller sjukdomar i munnen och ju tidigare det upptäcks desto större är chansen att problemet lättare kan åtgärdas.

Varför är det viktigt att göra regelbundna undersökningar av tänderna?

Vanligast är att alla vuxna patienter kallas till tandläkaren en gång om året. Om du har friska tänder samt god allmänhälsa kan det räcka med en en kallelse vartannat år. Ifall du har många äldre lagningar eller underliggande sjukdomar kan du behöva gå till tandläkaren eller tandhygienisten oftare. Besvär i munhålan kan härstamma från både tänder och tandkött. De vanligaste problemen som uppstår i munnen är karies som är hål i tänderna eller tandköttsinflammation och tandlossning. Ju tidigare tillståndet upptäcks desto större är chansen att problemet lätt kan åtgärdas eller förebyggas.

Kostnadsfri barntandvård

Barn och unga vuxna räknas som barnpatienter upp till 23 års ålder inom tandvården. Rutiner för barntandvård skiljer sig något från vuxentandvård.  

Här kan du läsa allt om hur barntandvården fungerar.

Så går en undersökning hos tandläkaren till

Processen ser i grunden likadan ut för alla patienter men självklart anpassar vi din behandling efter just dina behov.

Lista dig hos oss

Vi är en tandläkarklinik som får generationer att le. Hos oss får du hjälp av legitimerade behandlare och alla medarbetare är drivna av samma mål – att ge dig som patient den bästa tänkbara servicen och behandling. Vi är experter inom allmäntandvård, specialisttandvård, implantatkirurgi samt estetisk tandvård och du kan känna dig trygg i vår kompetens och tillgänglighet. 

Vår största prioritet är du som patient.

Vi svarar på dina frågor!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna i kategorin undersökning. Klicka på plustecknet så kan du läsa tandläkarens svar. Du kan även läsa frågor och svar från andra kategorier eller ställa en egen fråga direkt till våra tandläkare.

Kan en tandhygienist göra en undersökning? +

Både tandhygienister och tandläkare kan göra undersökningar, men tandhygienisten får bara ställa diagnos på karies och tandlossning. Tandhygienisten ska kalla på en tandläkare om hen hittar något annat i munnen som inte ser friskt ut.

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!