Missa inte ditt tandvårdsbidrag!

Att man får pengar varje år för att gå till tandläkaren är det många som inte vet om. Istället drar sig folk för att gå till tandläkaren av ekonomiska skäl, vilket faktiskt kan bli dyrare i det långa loppet. Det vill vi ändra på!

En situation som vi ofta stöter på är att en patient som väljer att inte komma på den årliga undersökningen ofta hör av sig med akuta besvär. Dessa kräver vanligtvis mer omfattande behandling än vad som hade behövts ifall problemet hade uppdagats tidigare vid en undersökning säger Arash Vatani, Klinikchef och tandläkare på Priodent Tibblekliniken. Därför är det viktigt att informera alla patienter om att de har ett bidrag som de automatiskt får varje år. Det allmänna tandvårdsbidraget ska användas för att betala sin tandvård.  

Varje år får du som är över 23 år 300 eller 600 kronor i det allmänna tandvårdsbidraget. Du kan spara ett bidrag i upp till två år vilket innebär att om du inte varit hos tandläkaren sedan 2022 så har du ett bidrag som förfaller 30 juni i år. 

Ett besök hos tandläkaren minst vartannat år kan skona plånboken i det långa loppet. 

Räkna ut hur mycket just du kan ha i bidrag i vår kalkylator.

 

Kvinna med tandvärk

Dela detta:

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!