Behandling med Botox och fillers

Behandlingar med Botox och fillers kan användas till mycket. Botox kan lindra spänningshuvudvärk och motverka tandgnissling och fillers kan användas för att släta ut fina linjer och framhäva vissa drag i ansiktet. Hos oss ligger vårt fokus på ditt välmående och trygghet och alla behandlingar startar med en konsultation där du och behandlaren tillsammans går igenom dina förväntade resultat. 

Injektionsbehandling med Botox och fillers

Säkert utförda injektionsbehandlingar av legitimerad tandläkare

Sedan 1 juli 2021 trädde en ny lag i kraft som säger att det endast är legitimerade tandläkare, läkare och sjuksköterskor som får utföra injektionsbehandlingar. Tandläkare är specialinriktad på ansiktets anatomi och vet vart man bör och inte bör lägga injektioner.

 Vi är berättigade av IVO (Inspektionen av vård och omsorg) att utföra injektionsbehandlingar. Alla våra behandlare är legitimerade tandläkare och vår injektionsbehandlare har mångårig erfarenhet av behandlingar med Botox och fillers. 

När det kommer till estetiska behandlingar är ditt välmående och trygghet viktig för oss och vi strävar alltid efter ett realistiskt och naturligt resultat. Vid en behandling ser vi till helheten av ansiktet och i samråd med dig jobbar vi med subtila justeringar som ger ansiktet balans och symmetri för att uppnå just ditt önskade resultat. Estetiska behandlingar utförs endast på patienter över 18 år.  

Behandling med Botox

Inom tandvården används Botox främst för att hjälpa patienter som lider av spända käkmuskler som i sin tur kan ligga i grund för spänningshuvudvärk eller att patienten pressar samman eller gnisslar tänderna om natten. Det är även vanligt att många gnisslar tänder under dagtid av ren vana på grund av vardagsstress. Följden av det blir att tänderna slits ned och man behöver då uppsöka tandläkare mer ofta på grund av skador på tänderna. Ibland hjälper inte bettskena och då är Botox ett bra alternativ eller komplement för att lindra besvären med spända käkmuskler.

Andra vanliga områden där Botox används är: 

  • Mellan ögonbrynen – För att förhindra “argrynka”
  • Runt ögonen- För att förhindra fina linjer som även är kända som “kråksparkar”  
  • Vid mungipor – För att få musklerna som automatiskt drar minen nedåt att slappna av vilket gör att munnen ser gladare ut. 

 

Tala om för oss vad du önskar hjälp med så kan vi hjälpa dig med rätt behandling.  

Hur går botoxbehandlingen till?

Hur länge håller Botox?

Botox har full verkan efter ungefär två veckor och det är först då du ser det slutgiltiga resultatet. Då kommer vi ha ett inbokat uppföljningsbesök då behandlaren kontrollerar resultat samt att det ingår en kostnadsfri “påfyllning” om önskat resultat ej har uppnåtts. Därefter håller resultatet mellan tre till sex månader beroende på vilket område som behandlats samt hur aktiv musklerna som behandlats är.

Behandling med fillers

Estetiska behandlingar med fillers är mycket vanliga för att återställa förlorad volym under huden som orsakats av exempelvis åldrande eller större viktnedgång. 

 Områden som är vanligast att behandla med fillers är: 

  • Läppar: Förtydliga läppkonturer eller volym för en fylligare effekt. 
  • Ansiktskonturering: Förtydliga kindben, käklinje eller haka.   
  • Djupare rynkor: Runt munnen, i pannan eller runt ögonen. 
  • Ärr: Slätar ut och minimerar ärrbildning.

     

Våra behandlare har stor erfarenhet av injektionsbehandlingar med fillers och strävar alltid efter naturliga resultat.  Alla typer av injektionsbehandlingar startar med en konsultation där du tillsammans med behandlaren går igenom dina förväntade resultat. Tala om för oss vad du önskar att få hjälp med så kan vi hjälpa dig med rätt behandling. 

Hur går filler-behandlingen till?

Hur länge håller fillers?

Resultatets långvarighet beror på vilket område som behandlats samt hur stark aktivitet det är i det behandlade området. Precis som med kroppens egna hyaluronsyra så kommer kroppen att bryta ned filler-substansen. Normalt sett varar de flesta behandlingarna mellan fyra till tolv månader.

Vi svarar på dina frågor!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna i kategorin Botox och fillers. Klicka på plustecknet så kan du läsa tandläkarens svar. Du kan även läsa frågor och svar från andra kategorier eller ställa en egen fråga direkt till våra tandläkare.

Får tandläkare göra botox- och fillerbehandlingar? +

Ja tandläkare får göra Botox- och fillerbehandlingar. Sedan 1 juli 2021 trädde en ny lag i kraft som säger att det endast är legitimerade tandläkare, läkare och sjuksköterskor som får utföra injektionsbehandlingar. Tandläkare är specialinriktad på ansiktets anatomi och vet vart man bör och inte bör lägga injektioner. Boka en kostnadsfri konsultation så kan du och behandlaren gå igenom dina önskemål och förväntade resultat.

Vad kan jag göra åt tandgnissling? +

Om du gnisslar eller pressar ihop tänderna på natten så kan du använda bettskena medan du sover. Dock kan man,pga. stress, även gnissla och pressa ihop tänderna under dagtid och då kan man få Botoxbehandling för detta. Boka en kostnadsfri konsultation för att se om botoxbehandling kan hjälpa dig med dina besvär.

Kan jag göra en fillerbehandling när jag vaccinerat mig mot covid-19? +

Moderna-vaccinet kan orsaka allergisk reaktion vid en fillerbehandling. Boka en kostnadsfri konsultation och tala med en av våra behandlare.

Vill du bli uppringd?

Vi hjälper dig direkt över telefon med tidsbokning och rådgivning. Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig!